måndag 2 februari 2015

Olja pigment

Strunta i att köpa nya möbler. Måla om gamla – du spar tusenlappar och får en ny, kul hobby på köpet. Gammal teknik, färg, pigment , olja och vax. Jag läste i förra numret om terrasslasyr.


Vad är egentligen skillnaden på lasyr och olja och när använder man vad? Med eller utan inslag av pigment. Vanligt i dag är en form av brunbetsad furu som ska påminna om ädelträ, då får man tillsätta lite brunt. Vill du underhålla din altan inför sommaren?


För att din altan, staket eller trädäck ska hålla länge erbjuder vi riktigt bra träoljor för dina träytor. Hard Head:s pigmenterade träolja är träoljan du väljer om du vill olja in utemöbler, snickerier eller liknande och samtidigt vill ge ytan. Skapa ett trivsamt och personligt hem! På Rusta hittar du ett brett sortiment av produkter för hemmet till överraskande låga priser.


Vill man mörka ned ytan kan man blanda i pigment. Torka bort överflödig olja med en trasa. Tänk på att trasor som har använts ihop med linolja lätt. Applicera oljan tills träet är mättat och inte suger mer. Då minskar du risken att kulört pigment smetar av sig på kläder eller dynor.


Vad ska man tänka på när man oljar trägolv? Här får du tips om golvolja när du ska olja golv och välja golvolja för ditt trägolv. Stryk på oljan med pensel eller svamp. Se till att fördela oljan i ett tunt och jämnt skikt.


Efter några minuter ska överflödig olja torkas bort med trasa. Det kom EN dag i April med lite längre uppehållsväder och då passade jag på att olja in altanen som jag tvättade tidigare. Sista halvan altan fick sin. Undvik att olja ytorna i starkt solsken.


Då kan oljan hinna torka innan den har trängt in i träet. Börja inte heller olja för sent på kvällen,. När man pratar om träolja menar man oftast en olja som lämpar sig bäst för. För roslagsmahogny och trätjära börja med att blanda pigment och.


Den var tre år gammal, lite sliten och jag tänkte pigga upp den med lite grönt pigment i oljan. Ge dina terrassgolv, möbler och fasader ett extra bra skydd mot väder och vind genom att olja in träet med träolja och trallolja. Jag har tidigare köpt Alcros träolja. I butiken finns även Falu Rödfärg och Gysinges slamfärger. Ett oljat golv ger träet en varm och levande yta.


Det finns några generella steg att följa för hur du oljar ett golv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg