torsdag 19 februari 2015

Fuktspärr källargolv

Jag står inför ett ganska stort projekt att öppna upp mellan två rum i min källare och göra ett ganska stort badrum av detta. Lägg en luftspaltbildande fuktspärr eller likvärdigt underst. KÄLLARGOLV ELLER OISOLERAT GOLV DIREKT PÅ MARK Oisolerad platta.


Har läst många trådar på forumet om fuktspärr och råden haglar lika olika som haglets storlek. Jag hade över två kakelfirmor för att titta. Fukten stoppas med en fuktspärr som måste ligga under det fuktkänsliga material som man vill skydda.


Vapourstop Casco Ång och Fuktspärr 5l. Fogmassa Isola-Platon 3l. Läggar man klinker i ett duschutrymme måste den läggas på en fuktspärr. Detta för med sig att underifrån kommande fukt ackumuleras i plattan. BG-grundmursmatta- fuktspärr till källargolv , vägg och tak - Den säkra professionella lösningen för fuktskydd av källare och golv.


En källarvägg utsätts för olika fuktangrepp som kan orsaka fuktskador och lukt. Med våra fuktspärrar ger du fukten en väg ut men ingen väg in. Väggar och golv i källare.


Källare är alltid knepigt eftersom att många äldre hus har väggar med direkt markanslutning eller en betongplatta som saknar. Webers problemlösare: Fuktigt källargolv av betong ska renoveras. Hur ska du tänka när du vill isolera ditt källargolv med golvvärme i en betongplatta. Vill du ha träpanel på väggarna? Vilka lager behöver du och när behövs exempelvis ett mekaniskt ventilerat.


Isolering av källargolv med skumplast. Innan du lägger det nya laminatgolvet ska du först lägga ett lager skumplast på. Vi ska lägga klinkers i vår källare, i tvättstugan. Jag trodde inte att man skulle lägga tätskikt där, eftersom det. Platon Multi är en syskonmatta till Blå Platon och som fuktskydd fungerar den identiskt, även tillbehören är lika.


Skillnaden är att Multi har en. En fuktisolerande och luftspaltbildande matta som används vid fuktisolering av husgrun eller som fuktspärr under vissa typer av golvläggningar. Skarvband Isola-Platon 20m Bl.


Platonmatta för dränering, krypgrund och fukt i källargolv. Här hittar du bra tips om platonmattor när du har problem med fukt i huset. Om det är ett äldre hus utan underliggande isolering bör man inte ha tätskikt över hela badrumsgolvet, säger Pia Dahl.


En vägg får bara innehålla en fuktspärr eller ångspärr. Så väggen mot dusch rummet innehåller en fuktspärr varför ingen ångspärr skall sättas där. Fukt och markgaser som tränger upp genom ett källargolv medför ofta en typisk ”källarlukt”.


Min tanke var att bara lokalt i duschen sätta fuktspärr och ev runt brunnar som. Om den relativa fuktigheten i underlaget är stor kan man behöva lägga ett fuktskydd av typen fuktspärr , se nedan. Lämpligt distansmaterial kan vara kilar av plast.


Syllar avskiljs från källargolvet med en fuktspärr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg