måndag 2 mars 2015

Trossbotten

Trossbotten är utrymmet mellan golvbjälkarna i ett hus. Den är ofta försedd med något materiel för värme-och ljudisolering. Tidigare isoleringsmaterial kunde.


När du ska bygga ett nytt hus med krypgrund eller vill renovera ett befintligt hus med fuktproblem så finns det några saker att tänka på. En modern trossbotten byggs ofta med oljehärdat masonit, asfaboard och ibland med cellplast. Hej Vi renoverar ett gammalt timmerhus och är i skrivande stund redo att lägga ny trossbotten och regla upp nya innerväggar på timmerstomen.

Undersidan av ett bottenbjälklag benämns ofta blindbotten. En blindbotten ska kunna bära isoleringsmaterialet och den ska skydda den övriga delen. Anpassad för såväl professionella användare som gör-det-själv-sektorn. Board är tillverkad av finmalda träfibrer och fenolhartslim som sammanpressats. Hej Har för något år sedan köpt ett hus med krypgrund som har en förhöjd luftfuktighet.


Ny trossbotten, vilken isolering? Material i trossbottenskiva? Vad är bäst i blindbotten? Hur vet man om en krypgrund mår dåligt.

Här är några av symptomen. Delleverans Praktiskt vid stora leveranser. Vindskydd i trossbotten som förhindrar vind och kyla på golv i bostäder. Att isolera golvet ger dig två fördelar: Du kan spara energi och så ger det golvkomfort.


Varma fötter Hunton trossbotten förhindrar vind och kyla på golv i våra. Porös träfiberskiva impregnerad med asfalt avsedd som vindspärr i tak- och golvkonstruktioner, används t ex som. När du inspekterar torpargrunden bör du titta efter färgförändringar i trossbotten , salt eller kalkutslag på grundmuren och stående vatten på marken. Står ditt hus på krypgrund? I så fall finns anledning att vara lite extra uppmärksam.


Många hus med den konstruktionen får nämligen allvarliga problem. Böjningar: trossbotten , trossbottnen, trossbottnarna. Nu är lådan i det före detta förrådet isolerad och klar.


Och eftersom vi fick hjälp av min svärson på helgerna har det gått i en rasande fart. Lerklining av trossbotten. Lägg märke till att brädorna i trossbotten går åt samma håll som bjälklaget. Med den konstruktionen rör sig träet minimalt när. För att spara ett produktbla högerklicka på länken och välj ”Spara som”.


Ett tätt kontinuerligt isoleringsskikt till exempel av cellplast som ansluter mot grundmur och syll med en spalt mot trossbotten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg