torsdag 27 april 2017

Möbeltorrt virke

Aros Snickeri i Uppsala kan erbjuda snickerivirke av hög kvalitet som torkats långsamt till möbeltorrt samt bänkskivor och skivmaterial i MDF och plywood. Benämningar på virke med olika fuktkvotsnivå. Fuktkvot i virke anges som målfuktkvot.


Målfuktkvot används vid torkning av virket i. Med planhyvlat virke kan du tillverka möbler och inredning.

Vi erbjuder sågat virke såväl färskt sågat som möbeltorrt , såväl kantat som okantat. Vet inte var du bor men det finns brädgårdar lite varstans som säljer möbeltorrt virke till privatpersoner. Själv handlar jag på Fredrikssons trä. Välkommen till Fredricsons Trä! Vi är en ledande, vidareförädlande och lagerhållande distributör av trä, skivmaterial och byggmaterial till den.


Virke är timmerråvara som är bearbetad i exempelvis ett sågverk och består enbart av materialet trä (trävaror). Det sågade virket kan till exempel vara.

Ett träslag är trä eller virke från en viss trädart. Oftast har träslaget samma namn som trädet. Virke från ett visst träslag har olika densitet beroende på. Möbeltorrt virke är ju oftast väldigt dyrt. Jag har därför byggt mig en egen liten tork.


Plano System AB säljer ett torkaggregat som heter Sauno. Allt virke säljs i önskade mängder från små klossar till flera kubikmeter. På kapade brädor tillkommer och kapkostnad. Björk är ett medeltungt, medelhårt och segt virke bland de svenska träslagen.


Måttligt formstabilt vid fuktförändringar. Logosol har produkter för småskalig träförädling. Från oss köper man sågverk, bandsåg, hyvel, ramsåg och paketkap direkt från tillverkaren. Möbler, inredningar och andra specialsnickerier bör utföras i sk. Lister, socklar, foder etc kan gå upp till.


Rått trä innehåller mycket fukt.

Fuktmängden i trä kan beskrivas på flera sätt. De vanligaste är fuktkvot och. Hur skall möbeltorrt virke lagras, finns det något förhållande mellan temperatur och luftfuktighet? Genom att såga mitt virke själv kan jag komma över träslag som annars inte går att hitta ute i handeln.


I mitt virkesförråd kan du hitta de flesta Svenska. Hur skogen sköts inverkar också på kvaliteten hos slutprodukten. I sågverksprocessen förädlas timmer till sågat virke med olika dimensioner och kvaliteter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg