måndag 6 april 2015

Att sätta gränser

Att lära sig sätta gränser , säga nej och prioritera sig själva är bland de vanligaste problemen kvinnor vill ha hjälp med när de vänder sig till Karin för. Om du vill sätta gränser med värdighet behöver du vara saklig, balanserad och strategisk. Lär dig mer om hur du kan sätta gränser på ett kungligt sätt. Sätt vettiga och tydliga gränser för ditt barn. Då gäller det att vara förberedd.


Det är inte lätt att sätta gränser. Säger du ja trots att du borde säga nej? Det kommer att förstöra dina relationer.


Här berättar livscoachen Karin Isberg hur du lär dig sätta gränser. För att sätta gränser och se till att andra inte kliver över dem måste du lära dig att kommunicera på ett bestämt men respektfullt sätt. Förmågan att sätta gränser är nyckeln till känslan av värdighet och självrespekt.


Det som brister hos så många i vårt. Kom in och se andra utgåvor eller andra böcker av samma författare. Barnpsykologen Ingrid Gråberg anser att det är viktigt att sätta gränser för barn.


Samtidigt tycker hon att man som förälder ska vara flexibel med regler i. Bokus - Köp böckerna billigare! Barnuppfostran handlar om rutiner, regler, kärlek, umgås med barnet, att vara en förebild och välja sina strider. Med rätt metod kan du förebygga trots.


Skickas inom 1‑vardagar. Så sätter du gränser för dina barn. Om du frågar dig själv om du sätter gränser i dina förhållanden är det troliga svaret nej. Du måste börja prioritera dig själv. Känner du att du måste vara andra till lags?


Eller har du svårt att hejda din egen ambitionsnivå? Kanske sätter du alltid andra i första rummet på bekostnad av. Det kan handla om när jag satt som sidekick till Malou von Sivers i Efter Tio och blev bemött med allt för stora påhopp så att jobbet. Men hur gör man det med respekt för barnet?


Att sätta gränser är en viktig uppgift för föräldrar, det har vi hört många gånger. En föreläsning som tydligt visar hur vi vuxna bör agera i olika situationer för att hjälpa och stötta barnens utveckling genom gränssättning för deras ofta. Jag heter Bengt Grandelius och är leg psykolog, familjeterapeut, författare och föreläsare.


Det beror främst på att det var mycket större.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg