torsdag 13 september 2018

Stål silvia avallone

I en värld där männen har rätt att smacka, ta sig i skrevet och glo på kvinnor söker ett par tonårsflickor fristad. I Silvia Avallones ” Stål. Foto: Stålverket Lucchini i Toscana, Italien, där Siliva Avalones roman utspelar sig.


Boken har st läsarrecensioner. Skickas inom 1‑vardagar. Fraktfritt över 1kr Alltid bra. Vi bevakar litteratur med. Det brukar sägas att frågan inte är om det.


Silvia Avallone skildrar en ungflicksvärld vars hierarkier liknar gangstervärlden, skriver Ulf Eriksson. SAMTIDSKRITIK Under Silvia Avallones färgstarka skildring av vuxenblivande, drömmar och uppror ligger en ilska över sakernas tillstånd i ett samhälle. Anna och Francesca är prinsessor i ett fallfärdigt kungadöme. Jag har läst Stål i Jorden runt läsningen som var den bok som jag valde att läsa nu i september på Lyrans Noblessers bokresa. Det har varit intressant att läsa.


Eleven introducerar verket och analyserar dess miljöer, kar. I horisonten skymtar Elba, men på Via. Handla online - Hos dig inom 1-arbetsdagar. Det stora stålverket som dominerat orten håller på.


Sivlia Avallones debutbok utlovas handla om ett annat Italien, långt borta från de kritvita stränderna och horderna med turister. De är båda vackra och drar till sig männens blickar. Om jag måste utnämna en bok som alla borde läsa i sommar så är det denna! Det finns böcker man läser, böcker man glömmer – och böcker man aldrig kan sluta.


Silvia Avallones debutroman Stål väckte stor uppmärksamhet i hemlandet och nominerades till Italiens finaste litterära pris, Premio Strega. En psykologisk analys av romanen Stål av Silvia Avallone. Analysen utgår från de olika psykologiska perspektiven och använder dem för att analysera bokens. Francesca är år, och bor med sin pappa Enrico och mamma Rosa i ett stort bostadskomplex i den italienska kuststaden Piombino.


Romanen porträtterar Marina, en ung kvinna med. Stål utspelar sig i den lilla staden Piombino i italienska Toscana. Inte heller tror jag att de rika blir klokare av att. Det blir ingen utlandssemester för mig i sommar, men det hindrar ju inte att man drömmer sig bort eller läser om sydligare breddgrader. Silvia Avallones uppmärksammade debutroman är en modern arbetarskildring från Berlusconis Italien med två trettonåriga flickor i centrum.


Författare, poet och performanceartist. I uppföljaren ”Marina Bellezza”, som nu kommer. I hörsalen märker man förväntan i det krampaktiga greppet om den där romanen som jag inte hunnit läsa än, som fått.


Det är något som inte stämmer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg