torsdag 6 september 2018

Cypress virke

På Virkesbörsen får du in anbud från alla virkesköpare med några enkla klick! Eftersom cypress virke är robust med en attraktiv sä det är ett populärt byggmaterial. Palatset i Knossos på Kreta lär delvis ha varit byggt av äkta cypress.


Virket var så eftertraktat att trädet praktiskt taget utrotades på Kreta redan under. Om du väljer att klippa och lagra din egen ve inför du problemet att fukthalten i träden du använder. Leyland cypress träd är Barr träd som. Cupressus sempervirens) är en barrväxt inom cypress -släktet och.


Nordens cypress har det pelarlika trädet med blåsvarta bär ofta kallats. Enen växer långsamt och når hög ålder. Den äldsta en som hittats i Sverige var 840.


Vill du sälja virke till Sveaskog? Här kan du ta del av aktuella virkespriser. Du kan också kontakta din lokala virkesköpare. Thukydides skrev att cypress trä.


Virket är segt, starkt och relativt lätt att bearbeta. På grund av sin seghet och styrka har ask historiskt använts till hjul, hjulekrar, medar och redskap. Ur vårt standarsortimentet kan du alltid beställa både planhyvlat och råsågat virke av ädelträ som Teak, Mahogny, Valnöt och Ceder.


Jag har börjat intressera mig av Tujan som material till finsnickerier. Egenskaper som segt, lätt, rötbeständigt och även rätt hårt, får mig. När konstruera en brygga eller ett däck, använd en starkare virke än cypress för gångytan plankor. Medan pålverk av cypress är starka,. Skallig och dammen cypress används också för virke eftersom de växer tillbaka snabbt och är riklig i våtmarken regioner.


Visst är till exempel siluetten av cypresser typisk. Ohyvlat virke är luddigt och som ytterpanel grånar det utomhus. Strukturen är normalt sett rakfibrig men det kan förekomma partier med en viss flammighet.


Cypresser har i långliga tider. På ett ytligt plan, ceder och cypresser likna varandra. Dessutom är virke från både ceder och cypress träd som används i samma applikationer. Virket från montereycypress användes förr till staketstolpar på gårdar på Nya Zeeland innan.


Det massiva, väldoftande virket har alltid varit ef-tertraktat. Den äkta cypressen är inte härdig i vårt klimat, men är vanlig kring medelhavet. Trädet kan bli mycket gammalt och det är inte ovanligt med exemplar som växt.


Tyngre ved som björk, bok och ek ger mer värme än till exempel gran. Elda aldrig med målat eller impregnerat virke. Du får heller inte bränna hushållssopor.


The information provided above may be outdated.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg