måndag 14 augusti 2017

Körsbärsträ virke

Körsbärsträ är tungt och hårt och veden har vacker rödgul-brun kärna. Inga speciella ytbehandlingsproblem är kända. Ytveden är smal och vitgul till rosa. Virket är lätt att betsa,.


Kärnan är gul till rödbrun. Det amerikansk körsbärsträ har mörkare röd nyans. Ett träslag är trä eller virke från en viss trädart. Oftast har träslaget samma namn som trädet. Allt virke säljs i önskade mängder från små klossar till flera kubikmeter.


På kapade brädor tillkommer och kapkostnad. Hårdheten och segheten gör att komplicerade listprofiler, luftade golvlister etc. Visst vet vi att virke ska vara torrt, men hur gör man?


Torkning av trä är en ofta förbisedd process. Felaktig torkning kan ge missfärgade, skeva och. Om virket är fruset är det inte så bråttom, men man ska ha i åtanke att även visst väder under vinter-vår kan vara starkt uttorkande. I Sverige, där rätten att vistas i naturen är inskriven i grundlagen, är kopplingen mellan trä och miljö stark och naturlig. Det är emellertid inte dessa.


Synonym till virke på bokstäver. Hittade du inga ord som passade? Amerikansk Körsbär som har raka fibrer är stabilt och lätt att bearbeta. Körsbär används till inredningar, golv, möbler, faner och frästa föremål m m. Träslag från körsbärsträd kallas körsbärsträ.


Ska du äntligen ta tag i projektet att bygga en veranda hemma? Då behöver du högkvalitativt tryckimpregnerat virke som finns hos oss på Byggmax. En bänk i körsbärsträ från Scandinavian Kitchen, Harbo. Furu är virket från trädet tall.


Om du vill ha ett nytt utseende för möbler i körsbärsträ eller om din virket flisas eller skadats på något sätt, är målning alltid ett alternativ. Träets hårdhet mäts i brinell. Ju hårdare träet är, desto högre brinelltal. De vanligaste träslagen har följande hårdhet.


De är tempererade och avfuktade och det borgar för. Gå till startsidan träguiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg