måndag 21 augusti 2017

Rensa hängränna

Löv samlar sig gärna i hängrännor. Ett sätt att få färre löv att samlas där är att lägga mm täckdikesrör i rännorna, alternativt dräneringsslang. Du får våra bästa tips om vilka produkter och prylar som du behöver för. Slitna hängrännor och stuprör?


Hur rensar och underhåller man hängrännor? Rensa stupränna och hängränna. Här hittar du tips om takrännor när du ska rensa , täta, reparera och underhålla.


Har en hängränna och stuprör som är igenkorkat på meters höjd. Lider själv av svindel och klarar inte att komma upp på vår stege som är 7. För att din takavvattning på ditt hus skall fungera adekvat krävs det att du håller efter din takrännor. Minst en gång om året behöver du. Där hängrännan går ner i stupröret bör man se till att det sitter någon form av lövsil som samlar upp löv som annars kan far ner.


Har hängrännan ingen lövfångare samlas det lätt smuts och löv i röret. Du kan enkelt göra en själv genom att knyckla. Kontrollera att vattenavrinningen fungerar med jämna mellanrum och rensa bort.


Självrensande innebär inte att fastighetsägaren slipper rensa bort. En avgörande förutsättning för att hängrännan i kombination med stupröret ska. Du häller helt enkelt vatten i hängrännan och tittar efter så att det inte droppar från rännans undersida. På CES-mässan visade iRobot upp sin nya version av Looj, en liten kamrat som rensar hängrännorna runt ens hus. Folket på hemsidan Botjunkie spelade in.


Robot avslöjade igår att de lanserar den nya poolrengöringsroboten Mirra 5och att de dessutom kommer börja sälja hängränneroboten Looj 3internationellt. Vi är först i Sverige med att professionellt rensa och rengöra hängrännor. Att rensa hängrännor är oftast enklast att utföra med stege eller från takluckan men när det är för högt eller taket lutar bör specialister göra arbetet.


Hängrännan tar hand om vattnet som kommer från taket. Vi vill att människor ska vilja fixa. Rännan finns i tre olika dimensioner 10 1och 1mm i stål och 1mm i aluminium. Köp din nya takavvattning på K-rauta. Vi har det du behöver för en effektiv takavvattning – stuprör, grenrör och utkastare med smidig hemleverans.


Byta hängrännor och stuprör? Vilka ska man välja, vad ska man tänka på? Vi ger dig goda råd och instruktioner för hur du sätter upp hängrännor, och hur du lagar eller byter den gamla hängrännan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg