torsdag 6 augusti 2015

Sverigebygget

Det är en del i att nå Alliansens jobbmål – över fem miljoner. Men resten av landet får nöja sig med procent av dem när Stockholm kniper 70. Man vill bygga nya stambanor för.


En av broarna i vår reservhuvudstad hade gått sönder. Det handlade om själva broräcket som består av vinkeljärn.

Detta hade rostat av på ett antal ställen. Terminsstart innebär återigen ett stort fokus på bostadsbristen, inte minst för studenter. Idag var jag på ett föredrag där Oskar Öholm, Moderaternas. Sverige har stora behov av investeringar i infrastruktur, men tillgängliga medel verkar inte räcka. På Miljöpartiets dag i Almedalen passade Alliansledarna på att lansera sin stora gemensamma nyhet under veckan.


Learn more about services provided by our global network of member firms. Vi i Alliansen har presenterat vårt. En investering som förutom många nya bostäder bland annat rymmer nya stambanor för höghastighetståg, en ny fast.

I praktiken råder det partipolitisk enighet kring volymmålen för bostadsbyggandet. Det som skiljer är snarast vägen dit. Sverigebygget : Ett land med modulhus och prioritet Stockholm? Det var en storstilad investeringsplan för nya bostäder, vägar. Idag presenterade Alliansregeringen ett nytt och stort paket för jobb, bostäder och infrastruktur.


De talar höghastighetståg, nya stambanor, fast förbindelse. Moderaterna och Fredrik Reinfeldt saknar i väljarnas ögon en tydlig valfråga. Kreativa idéer om hur man får ensamföretagare att våga anställa, friskolornas sunda konkurrenskraft och regelbördan utgjorde huvudinslagen vid en näring. Nyhetsbrev Häng med vad som händer i villa-branschen, helt gratis! Under Almedalsveckan kom byggfrågorna i rampljuset.


Förslaget har i princip stöd av socialdemokraterna. Det är mycket positivt att man vill satsa på utbyggnad av tunnelbana och även annan spårburen trafik. Det är avgörande för utvecklingen i storstadsregionerna. Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd förordnar HG Wessberg och Catharina Håkansson Boman.


För en tid sedan presenterades en ny infrastrukturproposition som enligt regeringen innehåller stora satsningar, inte minst på järnvägsunderhåll. Frågan om sträckningen genom Småland av den nya höghastighetsjärnvägen kvarstår, men hur finansieringen av bygget ska se ut blir allt klarare. Vilket samhälle vill jag att mina barn ska växa upp i?

Det motsvarar att procent av orden är vanligare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg