måndag 24 augusti 2015

Krypgrund konstruktion

En krypgrund byggs statiskt sett upp på samma sätt som plintgrunder. Grunden är helt inbyggd men är ventilerad via öppningar. Konstruktion – ISOGRUND Uteluftsventilerad krypgrund Tillåtna laster. Alla skarvar mellan grundbalkarna ska läggas över en stödplatta. Samtliga laster ska kunna.


En av faktorerna till att en äldre torpargrund i regel klarar sig bättre från mögel än en modern krypgrund är konstruktionen av golvbjälklaget vilket. När man ska lägga en krypgrund finns det ett antal faser man. Står ditt hus på krypgrund ? I så fall finns anledning att vara lite extra uppmärksam. Många hus med den konstruktionen får nämligen allvarliga problem. Normalt är detta utrymme ventilerat med uteluft och kallas därför uteluftventilerad krypgrund.


Den här konstruktionen har använts under lång tid och kallades. I en inneluftsventilerad krypgrund (varmgrund) är marken och kantbalken isolerade, och bjälklaget är endast isolerat med en tunn ljudisolering. Vilka husgrunder har vilka bjälklag, material och konstruktion. Hur du ska tänka när du ska bygga eller renovera ditt bjälklag. Dock skiljer sig dagens krypgrund på några punkter väsentligt.


Källarväggarna och grundplattan samverkar med byggnadens bärande konstruktion. Hur man konstruerar en energieffektiv krypgrund med krypgrundsavfuktare och krypgrundsisolering. Man lägger bjälklagen ovanpå krypgrundselementen. Därmed bildas en stark konstruktion som tar upp lasterna. Ska du konstruera en inneluftsventilerad krypgrund ? Välkommen in på vår hemsida för att direkt veta mer om hur du ska gå till väga när du bygger med våra.


När du ska bygga ett nytt hus med krypgrund eller vill renovera ett befintligt hus med. Krypgrunder som ventileras med uteluft är en riskkonstruktion ur fuktsynpunkt. Men det är viktigt att skilja på gamla och moderna torpargrunder eftersom de är.


Oftast består den av yttermurar som står på en betongsula. En uteluftsventilerad krypgrund är en grundkonstruktion med ett fribärande värmeisolerat bjälklag, där utrymmet mellan marken och bjälklaget ventileras med. Det är viktigt att luftfuktigheten i krypgrunden hålls på en låg nivå så att inte golvkonstruktionen angrips av mögel. Läs mer om isolering av krypgrund.


Oavsett konstruktion eller. Vill du veta mer om torpargrund och krypgrund ? Här får du tips om vad torpargrund och krypgrund är för något samt vanliga problem med en krypgrund. Husgrund är viktig del i husets konstruktion.


De vanligaste husgrunderna är betongplatta på mark, krypgrund , husgrund med källare samt hus byggd på plintar. Text: Jan Andersson, kemist på Arbets- och miljömedicinska laboratoriet. Med krypgrund menas att huset vilar på låga grundmurar så att det bildas ett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg