onsdag 8 februari 2017

Träimpregnering

Vi är ett lokalt familjeföretag som finns i mellersta Hallan med huvudkontor i Varberg. Välkommen till Stureholm Träimpregnering ! Vi utför tryckimpregnering av trävaror. Dessutom har vi ett sortiment av tryckimpregnerat trä till försäljning.


Förr fanns det impregneringsmedel för hemmabruk. Det var en blågrön tunnflytande vätska som man penslade på träet och det drog in i träet.

Många träimpregnering smedel är giftiga och kan skada både människors hälsa och miljön. Träskyddsbehandlat virke kan innehålla giftiga ämnen som kreosot. Ej uppdaterad efter Miljöbalkens införande.


Klicka här om du vill se Stureholm. Kreosot är en blandning av många olika ämnen och är en restprodukt vid torrdestillation av stenkol för att tillverka koks. Behandlingen görs industriellt och träskyddsmedlet tränger djupt.


Tryckimpregnering innebär att virket skyddas mot röta genom att behandlas med träskyddsmedel. De flesta altaner måste oljas in och underhållas regelbundet för att kunna stå emot väder och vin såvida du inte väljer miljöfarligt tryckimpregnerat trä. Kemiskt träskydd kan tillämpas mot angrepp av svampar, bakterier, insekter och marina organismer.

Trä som är brandskyddsimpregnerat eller brandskyddsbehandlat genom målning kan ge skydd mot brand. Vid impregnering används kemikalier. HJORTEN´s producerar, säljer och levererar ett brett sortiment tryckimpregnerade trävaror med års rötskyddsgaranti.


Det finns ett antal produkter för träskydd - Sioo, Organowoo Everwood för att nämna några - vilka har det gemensamt att de är giftfria. Ett fantastiskt hus byggt med OrganoWood panelvirke och trallvirke. Sioo impregnering består av en. Och inte undra på det: tillverkarna lovar att behandlat virke kan.


I fyra stora magasin har vi allt byggmaterial. Tomten delar vi med vårt hyvleri. Så här får du en silvergrå, len och hållbar panel i upp till år: FÖRBEREDELSER: Premium Träskydd Panel ska appliceras på en helt.


Nordbergs träimpregnering , Solgårdarna, Boden. Lidströms trä, Arvidsjaur. F d BT Kemi, Teckomatorp, Svalöv. Tenhults Impregneringsverk är ett av de mest kända varumärkena för grönt trä. Ljus Tjärolja är en ren naturprodukt som skyddar din altan samtidigt som den får en naturlig grå kulör.


Träet återfuktas inifrån och träet får ett effektivt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg