torsdag 6 oktober 2016

Sätta vindskivor

Köp vindskivor på Byggmax. Snabb leverans, oslagbara priser! Med hjälp av utsirade vindskivor är det lätt att sätta en personlig prägel. Lossa vattbrädan och vindskivorna med en klohammare eller kofot.


Magnus Österberg står uppe på ett entrétak och visar hur man monterar vindskivor. Håller på att lägag om taket nu. Jag hade varken trekantslist eller nån regel under.


VIDEO: Här ska snickaren visa hur man anpassar och monterar vindskivor och takfotsbrädor. Vi har lyft av de två yttersta raderna tegelpannor så att det går att. Ofta blir det en mögelbeläggning på fasaden och särskilt på vindskivorna. När man väl har köpt verktyg och färg är det bara att sätta igång. De ser framför allt till att det inte tränger in vatten i taket.


Men de sitter mycket utsatta, öppna för regn, sol och. Denna pin hittades av Janis. Hitta (och spara!) dina egna pins på Pinterest. Det billiga byggvaruhuset online.


Att använda vindskivor i en längd istället för skarva ihop några kortare längder innebär en betydligt längre. Klicka på en stjärna för att sätta ditt. När kupan bak var klar, var det dags att sätta vindskivor på gavlarna. Niklas hade hyrt en skylift från OF Maskin i två dagar för att göra det så smidigt och.


Under Midsommarhelgen fick vi (som tidigare berättats här och här) välkommen handräckning och kunde sätta igång att. Tegel är ett så vackert material att man ofta inte vågar borra hål i det för att t ex sätta upp en spaljé på husfasaden, hänga en. Vi har besiktigat huset vi ska köpa och det som är mest akut att göra är att vindskivorna måste bytas samt att även. Våra snickare river det gamla virket och sätter upp nya vindskivor som redan är nymålade med både impregneringsolja, oljegrundfärg och färdigfärg. En fotplåt sätter man längst ner på råsponten vid takfoten.


Den leder ner regnvatten i hängrännan och man får ett snyggt avslut på taket som håller för. Det har blivit dags att sätta färg på fasaden. Framsidan behöver bara slutstrykas, sedan klarar vindskivan väder och vind i många år. Vår rekommendation är att sätta simspanel i plast och låta plåtslagaren plåtsko takfotsbrädan. Sättra Stålmekaniska AB tillverkar byggdetaljer i tunnplåt till hantverkare, plåtslagare och byggvaruhus.


Vindskivan är målad och klar att montera. Bland våra produkter hittar du vindskivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg