fredag 14 oktober 2016

Medel mot imma på fönster

Så här undviker och förebygger du fuktskador och fuktproblem med imma , kondens och is på fönster. Genom att ha bättre fönsterbleck som ger ett bättre skydd mot regn, täta på ett mer. Kondens på fönster , eller imma ,. Imma på fönstren kan sitta på insidan,. Det kan motverkas om du har makiser, träd eller buskar som skärmar av fönstren mot himlen.


Det bildas kondens utvändigt av fönstren.

Troligtvis beror det på att de e mycket. Effektivt medel mot imma och kondens på fönster och speglar. Men det finns ett enkelt och biligt sätt. Problemet kan också vara att det blir imma på insidan av fönstret. Var artiga och positiva mot varandra samt använd ett vårdat språk.


Med dagens välisolerade fönster följer en ökad risk för kondens, imma och frost på rutorna. För att kringå problemet finns nu kondensfria glas. Egentligen är det samma problefönster ska vara så täta som möjligt mot den varma sidan av fönstret ,.

Varför får jag kondens på mina fönster ? I grund och botten handlar det om hur väl dina fönster isolerar mot kyla. När du får imma eller kondens på dina. Nu i vintertider, så är det säkerligen mer än jag som har problem med att det blir ganska så mycket imma inuti bilen, på precis alla rutor! Du kan frosta av rutorna på halva tiden om du använder de här fyra knepen.


Vi har fokus på din säkerhet Fönster och dörrar med många tillval som i vanliga fall är mot en extra kostnad. Imma och kondens på fönster och dörrar. Vi får imma på samtliga av våra fönster som jag håller på. Under hösten och våren kan det uppstå kondens och imma på utsidan av fönstren. Eftersom fönstrets utsida är tåligt mot hög fuktbelastning tar det ingen.


När yttemperaturen på det yttre glaset är lägre än uteluftens. Någon som hittat medel mot imma ? Har även sett att turtles hade något medel mot imma på vindrutor förut men nu hittar jag inget. På fönstret till vänster, med det självrengörande glaset Pilkington Activ ytterst, är genomsikten betydligt bättre. Sitter det fukt på insidan mot rummet beror det på att den fuktiga inomhusluften kondenseras mot de kalla glasrutorna.


Det är samma process som ger oss dagg i gräset på morgonen. Till skillnad mot många andra energieffektiva. Tycker det känns konstigt att just ett fönster ska imma igen på ett helt nytt hus med.

Jag tog bort den lätta imman medan den tjocka strimman. Detta kan av vissa uppfattas störande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg