måndag 25 juni 2018

Stål av silvia avallone

Boken har st läsarrecensioner. Stål är en skildring av ett samhälle i skuggan av Berlusconi,. Skickas inom 1‑vardagar. Fraktfritt över 1kr Alltid bra.


Den ger en vacker och medkännande bild av författarinnans egen hembygd i Valle Cervo i. Vi bevakar litteratur med. Det finns böcker man läser, böcker man glömmer. Silvia Avallone skildrar en ungflicksvärld vars. Jag har läst Stål i Jorden runt läsningen som var den bok som jag valde att läsa nu i september på Lyrans Noblessers bokresa. Det har varit intressant att läsa.


I horisonten skymtar Elba, men på Via. Om jag måste utnämna en bok som alla borde läsa i sommar så är det denna! Eleven introducerar verket och analyserar dess miljöer, kar. Stål handlar om de två trettonåriga flickorna Anna och Francesca som bor i kuststaden Piombino i Italien.


De bästa vännerna Anna och Francesca växer upp i ett nedslitet bostadskomplex i den toskanska kuststaden Piombino. De är båda vackra och drar till sig männens blickar. Två trettonåriga flickor växer upp i en nedsliten del av en stad i södra Italien.


Livet kretsar kring stålverket och det är långt ifrån de glassiga. Francesca är år, och bor med sin pappa Enrico och mamma Rosa i ett stort bostadskomplex i den italienska kuststaden Piombino. Stål utspelar sig i den lilla staden Piombino i italienska Toscana. Det är dock ett helt annat Toscana som skildras än den idyll vi kanske vanligen. Det stora stålverket som dominerat orten håller på.


I sitt efterord beskriver Avallone hur många av hennes jämnåriga drog. Drömmen om Italien är inredd med apelsinträ soliga varma dagar och utdragna pastamiddagar med en bullrande familj. Men i verklighetens Italien finns.


Att läsa Stål är som att njuta av en fin rollbesättning som genomförts inför en riktigt bra film. Det blir ingen utlandssemester för mig i sommar, men det hindrar ju inte att man drömmer sig bort eller läser om sydligare breddgrader. De två unga flickorna Anna och Franceska är bästa.


Det är verkligen inte lätt att förstå sig på fattigdomen, för den som fötts med silverskeden i munnen. Inte heller tror jag att de rika blir klokare av att.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg