tisdag 24 oktober 2017

Brädor dimensioner

Dimensioner för sågade, hyvlade eller ohyvlade sidor anges och utförlig måttangivelse ges för respektive dimension. Hos oss hittar du virke, spik och skruv för alla tänkbara behov och flera rader av brädor och plankor i olika storlekar. Vi har rätt virke, så att säga. Bygg- och trävaruhandeln har ett rikt sortiment av virke i många dimensioner och av olika kvaliteter.


Idag dominerar hyvlade dimensioner. Enheten för svenskt virke har på senare tid bytt från tum till mm. Virke storlek och dimensioner. Detta kan ibland bli rörigt. Här kan du se vilken storlek de.


När det är möjligt bör man undvika alltför tunna eller klena dimensioner. Brädor – I regel högst mm. Om brädorna är blöta vid montage så ska de läggas tätare och om de är torra så ska de läggas med större mellanrum. Det blir ju dubbla brädor men jag har ingen aning om vilken dimension som ser bra ut. Vindskivor - svårt hitta rätt dimensioner på virke.


Valet av virkesdimensioner till altanen handlar inte bara om att få en hållbar konstruktion utan även om estetik. För klena dimensioner ser helt enkelt. Vi hoppas kunna öppna igen på söndag kväll. Hur ska man tänka kring dimensioner ? Den vanligaste storleken på brädor är x 1mm.


Personligen föredrar jag virke i storleken x 1mm,. Utgå ifrån två brädor i tjockleken eller mm och i två olika dimensioner så att själva knuten blir lika bred åt båda håll. Fördelen med kompositbrädor är att de inte ska målas eller strykas med olja och behöver minimalt underhåll! Här visar vi hur du använder de geniala brädorna. Ceder brädor ( röd ceder ) fins i olika dimensioner.


De är KD ( torkade ), kvist fria och har hyvlade eller sågade ytor. Gagnvirke är virke som kan förädlas ekonomiskt. Det är med andra ord ett samlingsbegrepp för olika virkessortiment, främst timmer, massaved och stolpar.


I vissa sammanhang räknas virket som plankor vid en tjocklek om minst mm, men ibland som brädor upp till och med mm. Plank Ett plank runt tomten ger skydd mot insyn och buller. Vi säljer hyvlat virke av äkta sbirisk lärk ifrån Irkutsk län, Sibirien. Trallvirke, fasad och reglar i olika dimensioner. Denna trall säljs som kortläng brädorna är alltså upp till m. Trall 28x1är Sveriges mest köpta trall och perfekt för att bygga altangolv med.


Hyvlade brädor präglas med Superwoodlogga på baksidan. Hyvlingen säkrar en god vidhäftning av. Här är det vanliga brädor (22xmm) som rundats i överkant. Det finns stolpmaterial i olika dimensioner att köpa färdigt.


Handla enkelt och smidigt på nätet med hemleverans till hela Sverige. En bräda är ett stycke sågat trävirke som är tunnare än millimeter, och bredare än mm. Om bredden understiger mm benämnes trästycket läkt och om.


För dig som vill bygga utemiljöer kan vi erbjuda tryckimpregnerat virke i många olika dimensioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg