torsdag 5 maj 2016

Kitta fönster linolja

I den här delen av vår populära fönsterguide får du lära dig kitta fönster. Här får du utförlig information om fönsterrenovering och steg för steg. Gamla fönster behöver underhåll och ibland en mer. Vill man inte måla invändiga beslag av järn eller plåt kan man skydda dem med linolja eller.


Nya fönster kostar ju en slant,. Det billigare alternativet är att blanda linolja och lacknafta i proportion 2:och stryka bågen med blandningen i omgångar,. Kittning och målning med linoljefärg. En video där ni lär er en klassisk behandling av era fönster med linolja som skyddar virket i många år. Syntetiskt kitt är mera hållbart än kitt av krita och linolja.


Att kitta om och måla om fönster är vare sig svårt eller kräver dyra material. Dålig linolja ger till exempel fula svarta algangrepp. Skapa en bra arbetsplats med lagom.


För dina kulturfönster har vi klassiskt. Re: Renovera fönster med linolja , tricks ? Tusen tack för snabbt svar och bra länkar, jag fick mina misstankar bekräftade. Anledningen till min fråga. De var totalt uttorkade, det gick åt flera dl linolja för att mätta bågen som jag skrapat ren.


När du kittar ett fönster som har blivit inoljat med linolja fäster ett kitt med linolja bra mot fönsterbågen. Kitta fönster - Råd och tips om. Vi har nu använt oss av boken gamlsa fönster som är. Där oljan däremot inte sjunkit in inom min kan man istället behöva torka bort eftersom linolja.


Hur gör snickaren - Fodring av fönster - Duration: 3:53. Fiskarhedenvillan 132views. Att kitta fast glas i en fönsterbåge är ett gammalt hantverk och det ser svårt ut.


Men det är faktiskt lätt och kitt är en perfekt lösning för gamla fönster. Linolja är en miljövänlig produkt som tränger in bra i träet och skyddar. Som grundfärg väljer du en vanlig trägrundfärg. Fönster - Stockholms läns.


Eftersom vi har ett gammalt torp med gamla fönster så har jag fått öva lite på att kitta fönster. Men linoljan i kittet lämnar spår efter sig på rutorna och. Ett bra förarbete ger ett lyckat slutresultat. Börja med att tvätta, skrapa, slipa, grundolja och kitta innan du sätter igång.


Då klarar sig dina fönster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg