måndag 11 september 2017

Fästa i leca

Jag använde klippspik ( i Leca , snett spikade i motsatta riktningar). Jag antar att främsta skälet till att man fäster syllen är. Brukar du också dra i några extra skruvar för säkerhets skull när du fäster tyngre saker som t ex paneler,.


Utåtställda vridspärrar hindrar pluggen från att rotera – t. Bygger en grund till ett växthus och ska bla fästa en syll av trä i sockeln av leca.

Vilken infästning är optimal. Expanderspik är ju bra i övrigt, är detta. Svar från Micke om Fästa syll i lecablock. Du murar igen den gamla dörröppningen.


Som jag uppfattar det är det inga problem att mura vidare på den. För Leca Block kan Leca Takprofil användas vid. När du skall fästa upp någonting på.

Den koniska kragen och den trekantiga profilen gör att pluggen inte roterar vid montage. Att behöva borra och plugga innan det är dags att skruva, är vanliga arbetsmoment som tar mycket tid. Därför har vi utvecklat lättbetongskruven HL – en. Hur stort ska hålet i lecastensväggen vara och hur ska jag fästa karmen i väggen? Leca består av små lerkulor och cement som är format till block.


För att putset skall hålla fäster man lättast ett putsnät innan man lägger på putslagren. Använd sedan cementbruk för att putsa fasaden. Ett bra sätt att använda platsen där du staplar ved är att bygga en bänk. Här visar Ernst och hans medhjälpare Pirre hur du gör en enkel ochs. Produktinformation Tillhörande profil för Leca Block att fästa i tak.


Markera ut väggens sträckning och fäst upp murkäppar i hörnen för. Hur du går tillväga för att gjuta din grund med leca murblock. Används i torr miljö för att fästa i leca och lättbetong. Förborra materialet som ska fästas med samma Ø som hylsan.


Tvingar (för att fästa virket i stegen när jag sågade den) Sandpapper och rasp.

Om plattan är nygjuten kan du fästa profilerna i gjutformen. Sätt dem i liv med murens ytterkanter. Min växthugrund är murad med leca och därefter putsa. Att fästa lecablock med murbruk går nog inte så bra om man inte har ett underlag som är stabilt mot. Skall precis göra utbyggnad av villan med våningar.


Någon dag efter att plattan till garaget var gjuten var det dags att mura leca ! Vi vill inte ha syllen (den understa träregeln) direkt mot betongplattan utan. Montera fast profilen i taket innan murverket av Leca murats upp för högt. Fäst murverket i profilens avlånga hål.


Byggmax tipsar, mura med murblock eller lättklinker (Del - murning och armering).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg