torsdag 5 september 2019

Måla på tryckt virke

Bästa Priset På Tryckt - virke. Spara tid och pengar med Kelkoo. Jag vet att frågan finns på en del trådar på forumet redan, men svaren är (som vanligt) spretiga.


I det här fallet är det tryckta 95xstolpar. Det absolut viktigaste vid ytbehandling av impregnerat virke är att virket har torkat tillräckligt innan målningsarbetet startar.

Nu har jag testat tre olika färger, Flügger, Becker och Alpina på tryckt virke. Det handlar om räcke på farstun och räcke på altan och balkong. Letar du efter tryckimpregnerat virke till ditt byggjobb? Vi på K-rauta erbjuder bland annat trall, byggtimmer, regel och sparrar i olika storlekar från populära.


Läs mer: Virke till altanen. Vill du sen måla ditt bygge så går det utmärkt. Ett tryckimpregnerat trä kan ytbehandlas på precis samma sätt som vanligt trä.


Kan man måla NTR-impregnerat trä?

Vill man ha en långsiktig beständighet mot röta i utsatta byggsituationer så är NTR-impregnerat virke det bästa. Vi målade vårt uterum vitt direkt på nytt tryckimpregnerat virke. Det är nu elva år gammalt och färgen har inte flagnat, så det verkar gå bra att måla. Ska du måla tryckimpregnerat virke ? Inga problem, så här går du till väga.


Svar Nytt tryckimpregnerat virke bör inte målas. Efter ett par år går det att måla som på vanligt trä, om konstruktionen är tillräckligt torr. FRÅGA: Vi ska bygga trädgårdspergola av tryckt virke. Kan vi måla den med slamfärg? Har för mig att man ska vänta ett år innan man målar på tryckt trä!


Självklart kan du måla tryckat virke ,. Vi har en nybyggd altan i tryckimpregnerat virke. Det kan till exem-pel vara konstruktioner med lägre krav på hållbarhet, som en sandlåda eller den tillfälliga drivbänken. Måla på tryckimpregnerat virke ? Genom att måla med lasyr framhäver du träets struktur samtidigt som du ger ett bra skydd till din altan,. Virke impregnerat med vattenlösliga träskyddsmedel kan ytbehandlas på samma sätt som oimpregnerat trä.


Ytfuktkvoten får vara högst procent vid målning.

Många träimpregneringsmedel är giftiga och kan skada både människors hälsa och miljön. Träskyddsbehandlat virke kan innehålla giftiga ämnen som kreosot. Det finns mer skydd i de vattenburna oljorna som därmed också gör att ditt virke på altanen och verandan håller bätter och att. Terrasslasyr speciellt utvecklad för att lasera terrass, altan, staket och utemöbler i tryckimpregnerat trä.


Lär dig mer om lasering hos Beckers Färg. Vi hoppas kunna öppna igen på söndag kväll. Det börjar nu gråna lite och vi skulle vilja måla staketet vitt men är osäker på vad som gäller för att måla på tryckt virke. Det går lika bra att lasera, lacka eller måla ett tryckimpregnerat virke som vanligt virke. Man kan även måla tryckimpregnerat virke men det bör vara torrt innan ytbehandlingen sker.


Därför bör man helst vänta en säsong innan man ytbehandlar nytt. Om lärkträ Lärkträ framhålls ibland som ett underhållsfritt och enastående virke som inte ruttnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg